Omgeving


 

In de Peel vindt u gevarieerde natuur, historie en nog echte gastvrijheid

De Peel staat bekend om zijn prachtige, gevarieerde natuur. Bos, heide, water, zandverstuivingen, weilanden… Het is er allemaal. In De Peel vindt u nog echte gastvrijheid. Daarnaast kunt u genieten van oude gebruiken en tradities, van pittoreske boerderijen en van de gezellige activiteiten die her en der plaats vinden.

Aldörrum ligt in het prachtige coulisselandschap op de grens van natuurgebied De Biezen en de Grotelsche Heide. Onze accommodatie wordt omgeven door statige landgoederen, bossen en landbouwgebieden. Hier is nog de rust en de ruimte waar men de hectiek van de dag kan ontvluchten.

Er zijn vele fiets- en wandelroutes, die voeren langs bossen, velden, kastelen, molens en kerken. Op steenworp afstand ligt het klokkendorp Aarle-Rixtel, een klein gemoedelijk en historisch dorp met 6000 inwoners, waar u terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen, een hapje en een drankje.

Vanuit Aarle-Rixtel ligt winkelstad Helmond op 10 minuten rijden en bent u binnen 45 minuten in de prachtige stad ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven, Nijmegen of Venlo.

Wij hebben informatie verzameld over natuurgebieden, recreatieparken, sportcentra, musea, bezienswaardigheden en evenementen in de nabije omgeving van onze vakantiewoningen en kleine camping. Het aanbod is te uitgebreid om alles te noemen. Daar waar mogelijk hebben we ook informatie opgenomen over de toegankelijkheid voor mensen in een rolstoel.

In de receptie van Aldörrum vindt u een informatiecentrum met diverse folders over attracties en bezienswaardigheden in de omgeving. Want natuurlijk valt er nog veel meer te beleven in De Peel. Graag tot ziens in ons mooie Aarle-Rixtel!

 

Natuur

Aldörrum ligt op de grens van Aarle-Rixtel en Bakel in een prachtige bosrijke omgeving waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Regio De Peel heeft tal van natuurgebieden binnen haar grenzen die zeer gevarieerd zijn. Door elk natuurgebied loopt wel een mooie route die per fiets, te voet of te paard af te leggen is. Kenmerkend is het fietsknooppunten netwerk en het wandelroutenetwerk, zodat u zelf een route samen kunt stellen.

 

Lees meer…

Dagje Uit

Er is tijdens uw verblijf bij Aldörrum veel te doen in en om Aarle-Rixtel. Zin in het bezoeken van een museum of heerlijk wandelen of fietsen in een natuurpark? Ook bent u vanuit Aarle-Rixtel binnen 10 minuten rijden in winkelstad Helmond en binnen 45 minuten in de steden Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch, Nijmegen en Venlo. Zelfs België en Duitsland zijn dichtbij voor dagje uit over de grens.

 

Lees meer…

Sportief

Als u graag fietst of wandelt door mooie natuurgebieden op uitstekende fiets- en wandelpaden, zijn onze vakantieappartementen en kleine camping in De Peel op de grens van Aarle-Rixtel en Bakel een ideale uitvalbasis of een aangename stop op uw trektocht door Brabant. Maar ook andere sporten kunnen volop worden beoefend, zoals paardrijden, golfen, watersport en vissen.